Kärlborttagning med QuadroStarPRO Yellow

kemisk peelingENTOUCH specialiserar sig på behandlingar av kärl. 

Ny teknologi på ENTOUCH – revolutionerande gult laserljus för borttagning av små ytliga kärl, ådernät som många får med ålder, solande, stark mat och vid hudproblem som rocaseca och melasma. Tekniken är revolutionerande för här används gult laserljus som har minimalt upptagning i melaninet i huden och därmed minskar risk för brännskador jämfört med det gröna ljuset som traditionellt används för att ta bort små kärl.

Hur en behandling går till
Den höga energin i laserljuset penetrerar huden och absorberas av hemoglobinet i blodet. Laserljusets energi värmer blodkärlet och leder till en mild inflammation som resulterar i att kärlet stängs och försvinner. Blodet absorberar den gula färgen särskilt väl och värmer därmed upp hemoglobinet. QuadroStarPRO Yellow är bäst lämpad för behandling av små kärl, som normalt är röda och ytliga. Huden som omger kärlet värms upp, vattnet i huden absorberas och ljuset ger en minimal ärrbildning. Om du har diffus rodnad vanligt förekommande över kinderna, innebär det att kärlen inte ligger lika ytligt, då använder vi oss av en scanner som söker kärlen och då kyls huden under behandlingen.Under hela behandling har du skyddsglasögon som skyddar dina ögon från det intensiva laserljuset.

Det behövs ingen smärtlindring, behandlingen tar bara några minuter upp till 15 beroende på områdets storlek.

I vissa fall kan en ytlig sårskorpa uppstå, men det är ovanligt. Dessa ska man inte röra utan bara låta läka. Du kan kyla huden direkt efter behandlingen och även ett par timmar efter.

De små fina kärlen kan försvinna helt på en behandling men i vissa fall kan upp till 3 behandlingar behövas. Varje behandling sker med 4- 6 veckors mellanrum.

Melasma
Eftersom lasermaskinen är expert på att ta bort små blodkärl och det är dessa som förser melasma med pigment lämpar sig QuadroStarPRO Yellow bra för borttagning/reducering av melasma. Lasern kan nämligen tränga igenom melasma och kommer åt kärlen som ligger där under.

Läs gärna denna artikel om oss på melasma.se.

Om man bara behandlar symtomen, som de flesta alternativa behandlingar gör idag, då bleker man pigmenteringen men pigmenten kommer ofta tillbaka, ibland med ökad effekt. Med QuadroStar PRO Yellow kan man däremot förvänta sig ett näst intill permanent resultat.

Eftersom man tar bort problemet från grunden så ska pigmenten inte komma tillbaka. Men samtidigt är det viktigt att man skyddar sig med solkräm eller solhatt när man är ute i solen. Om du har besvär med melasma så är din hud speciellt känslig och då måste du vara lite mer försiktig, även efter en behandling.

Vi använder en laserpenna för de ytliga kärlen och en scanner för den defusa rodnaden
Enheterna förs över det område som ska behandlas och du kan känna en stickande känsla, vilket är ett gott tecken på att behandlingen fungerar.

Att tänka på innan behandlingen
Huden ska har varit fri från solens starka strålar så undvik även solarium och använd solskydd med hög faktor minst två veckor innan behandlingstid. Huden ska vara fri från inflammation och allt smink måste vara borttaget. Är du man bör du vara nyrakad.

Att tänka på efter behandlingen
Efter behandlingen ska du kyla huden med is eller kylpack. Om du får sårskorpor, låt de självläka, de faller av när huden under är läkt. Oavsett väder, använd solskyddsfaktor +25-+50 i 4-6 veckor efter behandlingen. På ENTOUCH har vi ett bra sortiment av solskydd och hudvårdsprodukter, läs gärna mer här. En lätt rodnad och rosig hud är helt normalt efter behandlingen det avtar inom närmaste dygnet.

Eventuella bieffekter
Ingen medicinsk behandling är utan risker, dock är riskerna minimala med QuatroStarPRO Yellow. Svullnad och rodnad är förväntad effekt, ibland kan även små sår och minimala sårskorpor uppstå som inte får röras utan bara låta läka av sig självt. Reaktivering av herpes är möjligt om man har behandlat runt läpparna. Vid behov så behandla profylaktiskt. Tillfällig pigmentering då huden antingen blir lite mörkare eller ljusare är möjligt men det försvinner inom ett par veckor eller månader. Vid väldigt ovanliga fall kan minimala ärr eller hud reaktioner uppstå.

Varmt välkommen!

Läs gärna mer om våra andra hudvårdsbehahandlingar här.

Boka tid här!

Före/efter – bläddra och se fler


 • Kärlbehandlingar

  -


 • Behandling av ytliga kärl

  -


 • Behandling av ytliga kärl

  -


 • Behandling av ytliga kärl

  -


 • Behandling av ytliga kärl

  -


 • Behandling av ytliga kärl

  -