Annika Harlén - legitimerad sjuksköterska

post-img

1998 tog Annika Harlén examen från Ersta Sköndals Högskola som legitimerad sjuksköterska. Efter examen arbetade hon först på öron/näsa/hals på Södersjukhuset – därefter som konsult på Eriksbergskliniken, Sabbatsbergs sjukhus och senare som anställd på Akademikliniken. På Akademikliniken arbetade hon i 14 år, både som koordinator inom plastikkirurgi och som injektionssköterska.

Under åren har Annika Harlén fortlöpande deltagit i och utbildat sig inom plastikkirurgi och estetiska behandlingar på flera internationella kongresser bland annat i Stockholm, Prage, London, Paris, Berlin, New Orleans och Monte Carlo. 2001 var hon med och grundade SPESO – Sveriges Plastikestetiska Sjuksköterskeorganisation och ingick under många år i styrelsen. SPESO är en organisation som fortfarande arbetar för kunskapsutbyte inom plastikkirurgi och estetiska behandlingar.

Annika sitter med i styrelsen för Estetiska Injektionsrådet som är en organisation som startades 2014 av sjuksköterskor, läkare och tandläkare som vill göra branschen säkrare för konsumenter. Rådet erbjuder en certifiering, en tentamen som visar på att du har de kunskaper och den beredskap som du behöver för att ge säkra injektionsbehandlingar. En motion om att det ska bli en lag på att endast sjuksköterskor, läkare och tandläkare får göra injektionsbehandlingar är inlämnad till regeringen, i väntan på att det ska bli en lag försöker vi göra injektionsbranschen säkrare. Vi uppmuntrar därför alla konsumenter att titta efter att din behandlare är certifierad via EIR Estetiska Injektionsrådet.

Annika är även certifierad utbildare för sjuksköterskor och läkare i injektionsteknik i Sverige och Danmark.

Carmen Mirón Romo - medicinskt ansvarig på Entouch

maria

Carmen Mirón Romo är legitimerad läkare samt kirurgspecialist. Hon har nio års erfarenhet av estetiska laser- och injektionsbehandlingar, och är certifierad av Estetiska Injektionsrådet. Carmen är utbildad i ögonlocksplastik med laser från Degelid och utbildade sig 2008 i laser- och ljusbehandlingar med Thermage, samt injektionsbehandlingar med botulinumtoxin och volym fillers på Gamla Stans Laser- och Kirurgmottagning. Sedan 2009 håller Carmen själv utbildningar i Thermage i hela Norden. Carmen har arbetat i många år som allmänkirurg och med akutkirurgi. Carmen är på Entouch varje måndag.

På Entouch erbjuder hon Thermagebehandlingar och Belkyrabehandlingar.
Metoden Thermage finns i stora delar av världen sedan ungefär elva år och är både beprövad och effektiv. Man kan göra stor skillnad med Thermage. Behandlingen stramar upp huden. Metoden baseras på värme. Det har bevisats att värme stimulerar kollagenproduktionen på olika sätt. Thermage är en avancerad metod och maskin. Med radiovågor värmer den upp huden, på djupet och kyler ner huden på ytan. Man gör en behandling. Eventuellt kan man göra en uppföljande behandling efter ungefär nio månader.

Den här metoden passar överallt på kroppen, i ansiktet, i dekolletaget, på magen, ovanför armbågar och på ”gäddhäng”. På äldre personer är det lite svårare att få resultat och på rökare kan det vara riktigt svårt.

Carmen ger också Belkyrabehandlingar som tar bort dubbelhaka på en eller ett par behandlingstillfällen.

Att vrida tillbaka klockan några år
– Det här är metoder att vrida tillbaka klockan i några år. Men man fortsätter att åldras, så är det, säger Carmen.

Carmen är sedan februari 2017 medicinskt ansvarig på Entouch och är med sina medicinska kunskaper och erfarenheter en viktig partner för kliniken. Carmen och Annika har känt varandra i många år och har träffats på kurser och konferenser. De har båda stor respekt för sina respektive kunskaper och tillämpningen i de behandlingar som erbjuds på Entouch. De har regelbundna samtal om verksamheten och utvecklingen inom området estetiska skönhetsbehandlingar när det gäller metoder, produkter och utförande.