Annika Harlén

Annika Harlén är estetisk injektionsspecialist med drygt 20-års erfarenhet. Började sin karriär inom skönhetsbranschen 1999 med att behandla med fillers avancerade snabbt. Hon har stort intresse för proportioner och dimensioner och hur man kan förbättra och bevara ett ansikte med fillers eller mjuka av med muskel avslappnande”botox”. Målet är att bibehålla ett vackert och naturligt utseende.

Annika var med och startade SPESO Svensk Plastikkirurgisk Sjuksköterske Organisation 2001 -Speso verkar för att utveckla kunskap och kompetens för sjuksköterskan inom plastikkirurgi. Skapa nätverk för sjuksköterskor inom plastikkirurgi. Ordna årsmöten med vidare utbildning med föreläsningar och utställare.

Annika är aktiv styrelse ledamot i EIR Estetiska Injektionsrådet som startades 2014 en organisation som har målet är att öka konsumentskyddet genom att hjälpa konsumenter att hitta kvalificerade behandlare samt att skapa en kvalitativ och trygg skönhetsbransch för alla. CERTIFIERING – FÖR EN TRYGGARE SKÖNHETSBRANSCH Socialstyrelsen har skönhetsindustrin under lupp i flera år och nu utreder Socialdepartementet att lagen måste skärpas. Av den anledningen har de största kommersiella aktörer och branschorganisationer gått samman och gemensamt initierat en fristående och oberoende certifieringsprocess för injektionsbehandlingar. Estetiska injektionsrådet är en ideell nonprofit-organisation.

Annika är också medlem i FAN-Club Fillers Academy for Nurces. FAN CLUB är en intresseförening och nätverk för legitimerade sjuksköterskor som är injektionsbehandlare. Ett sätt att höja nivån på vår specialitet.

Syftet med klubben är kollegial rådgivning och erfarenhetsutbyte och under våren bjuda in aktuella föreläsare till en utbildningsdag.

Under några år utbildade Annika sjuksköterskor och läkare i injektionsteknik för Galderma. Idag ägnar hon allt tid åt kliniken.